sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Koiranhampaita ja herttaisia tötteröpäitä

Katse kohti kevättä! Melkein kahden vuoden kokemuksella alkaa vadelmalaakson kasvualusta olla niin tuttua, että oli selkeää millaisia kevätsipuleita sinne voisi istuttaa - kosteutta ja multavuutta arvostavia tyyppejä.

Koiranhampaat ovat itselle ihan uusi juttu, niistä on havaintoja vain puistoissa ja muiden puutarhoissa. Tätä lajia lähti nyt kolme kokeiluun. Erythronium 'Pagoda', Erythronium dens-canis 'Purple King' ja Erythronium 'White beauty'.'Pagodan' sipuli on turbomallia verrattuna kahteen muuhun lajikkeeseen.


Herttaisia tötteröpäitä muutenkin runsaaseen narsissiloistoon keväälle on luvassa lajikkeista Narcissus 'Prom dance' ja 'Dear Lotte'. 

Tälläistä keväällä luvassa - kuvien lähde Njissen Tuin

'Purple King'
'Pagoda'
'White Beauty'

'Prom Dance'
'Dear Lotte'

2 kommenttia:

  1. Nuo koiranhampaat ovat minulle ihan uusi juttu. Narsissit ovat kauneutensa ja helppohoitoisuutensa takia suuria suosikkejani ja niitä aionkin istuttaa vielä tänä syksynä lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihastuin näihin joskus Keukenhofin varjoisessa metsäosuudessa ja nyt oli aika samanlaiset olosuhteet mihin istuttaa. Innolla odotan mitä kevät sitten tuo tullessaan.

      Poista