keskiviikko 24. elokuuta 2016

Punaposket

Tänäkään kesänä ei tullut suurta omenakesää Vadelmalaaksoon. Kauniita punaposkia on puissa, mutta sato ei ole ihan parasta ykköslaatua (ihmismittareilla mitattuna).


Paras sato on tulossa keltakanelissa. Jonkin verran muumiotautia, mutta myös ihan hyviä yksilöitä. Toki rupia poskissa, mutta se ei makua haittaa.


Kesäomena (Huvitus?) tuotti punaposkia näyttävän määrän, mutta nämä näyttävät menevän hyötykäyttöön amppareille, sinitiaisille ja rusakoille. Muutama on maistelukunnossa, mutta muuten omenat ovat halkeilleet ja saaneet osumaa muumiotaudista, niin että pehmenevät pikavauhtia eläimien iloksi.


Punakanelin tontin laidalla ei tuota montaa omenaa, mutta näistä muutamasta jokainen on oikea valioyksilö ja todella kookas myös :)

4 kommenttia:

 1. Herkullisen näköinen omenasato on tulossa - ihan vesi herahataa kielelle!Jätin sinulle haasteen blogiini, jos ehdit kertoa blogisi alkuvaiheista!

  VastaaPoista
 2. Onneksi punakanelisi tuottaa hyvää satoa. Meilläkään ei ole tulossa kovin paljoa omenoita, mutta emme kyllä niitä niin hirvittävästi kaipaakaan. - Blogissani on puutarhakirjojen arvonta, käyhän kurkkaamassa. Hyvää viikonlopun jatkoa Pihakuiskaajan puutarhasta Pohjois-Karjalasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vierailusta ja vinkistä! Puutarhakirja-arvonta kuulostaa kivalta :)

   Poista