maanantai 25. huhtikuuta 2016

Inspiraatiota ja ideoita

Keväälle osui kolmet puutarhamessut, ensin lämmittelynä Helsinki ja Tampere, joiden jälkeen Tukholman Nordiska Trädgårdar. Ihan näin monta tapahtumaa ei alunperin ollut suunnitelmissa, mutta ei hullumpi setti!

Helsingissä ja Tampereella iloisia sisustuksia ja keväisiä värejä.Tukholmassa messujen mittakaava on omaa luokkaansa. Inspiroivia ideapuutarhoja ja floristisia koristeluja oli paljon. On mielenkiintoista kuinka paljon erilaisia tiettyihin kasvilajeihin (posliinikukka, saintpaulia, pelargonia..) keskittyviä puutarhayhdistyksiä onkaan.

'

Messuilla oli vahvasti esillä kierrättäminen, kestävä kehitys puutarharatkaisuissa sekä ruoan viljeleminen itse. Luennoilla uusia opittuja asioita oli kivijauholla lannoittaminen luomuviljelyssä, valaistuksen tehokeinoista puutarhan viihtyvyyden lisäämisessä ja että idänsinililja on yksi haitallisesti leviävistä kasveista (ei tosin taida olla vielä Suomessa). 
Sammaleella voi vaikka kirjoittaa... tämä oli Astrid Lindgren teemaideapuutarhassa.2 kommenttia:

  1. Voi ihme ja ihanuus =) Onneksi on bloggarikavereita, joiden sivuilta voi ihailla näiden messujen antia kun itse missasin kaikki =) Erityisesti nuo Tukholman messujen inspiraatiokuvat vaikuttavat kutkuttavilta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, ensi vuonna on taas uudet messut. Tukholmassa pääsi spontaani ihastuksen huokaisu ihan muutaman kerran ;)

      Poista