maanantai 30. toukokuuta 2016

Lämpimän ystävät -yhdistys kokoontuu

Tomaatit muuttivat kasvihuoneeseen. Ne oli kylvetty maaliskuussa ja olivat ihan hyvin kasvaneet ilman lisävaloa länsi-ikkunalla.


Viimevuotiseen tapaan kasvualustana on Biolanin kasvusäkki, mutta nyt lisänä on kasteluallas. Vaikuttaa toimivalta ensituntumalta. Kasvihuoneessa on tälle kasvukaudelle myös automaattinen luukunavaaja ettei kasvien tarvitse grillaantua.


Kasvihuoneeseen saapui myös valmiiksi kasvatettu kasvihuonekurkun taimi ja toinen myöhäisidätyksessä taimi 'Jurassic' -lajiketta on juuri itänyt.


Ulkona olevaan lavaan harson alle muutti muutama kesäkurpitsan alku. Jospa tänä vuonna saisi harsonkin pois ennen heinäkuuta.

Kaikki hyötykasvit ovat viljelyssä luomusti. Kesäkurpitsalla on kompostimultaan sekoitettuna Biolanin istutusmultaa, jossa on mykoritsaa ja biohiiltä mukana buustamassa kasvua. Kurkulla on tätä multaa pelkästään. 


Kasvihuoneessa on muutama yksilö aika vauhdikkaassa kasvussa. Siikli perunat muuttivat toukokuun alkupuolella kasvamaan. Ehkä juhannusperunoita luvassa!Biolanilla on juuri alkanut herkullisesti palkittava kesäkuvauskisa kasvatussäkistä, alla lisätietoja.4 kommenttia:

 1. Njamskis - mitä herkkuja tuloillaan =) Meillä on kesäkurpitsat vielä kasvarin suojissa, jospa minäkin uskaltaisin laittaa ne jo avomaalle =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti satoa tulee! Peruna vaikuttaa jo lupaavalta. Kesäkurpitsalla on tuplapeitto, niin ei varpaat palele ensi viikollakaan ;)

   Poista
 2. Hyviltä näyttää herkut :) Ja kiva tuo kuvakisavinkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tomaatit ovat viikon aikana ottaneet jo kivasti vahvuutta varteen ja kurkkukin tarrasi tukilankaansa.

   Poista